Studio Källan

Vi finns här för dig som är i behov av balans i livet – i kropp och själ. Oavsett om du har värk i kroppen, är stressad, trött eller bara nyfiken så är du hjärtligt välkommen hit. Studio Källan är en plats för läkning och återhämtning.

Vi erbjuder kroppsterapi och psykoterapi men också rörelseterapi i form av yoga, somatisk rörelse m m. Vi har också meditationskurser och meditationsträffar.

På Studio Källan kan du känna dig trygg, sedd och hörd. Vi har tystnadsplikt. Vi finns i centrala Vellinge på Järnvägsgatan 3.

Varmt och hjärtligt välkommen!

Om mig

Jag heter Caroline von Röök och är grundare av Studio Källan. I början av 2000-talet så bodde jag i London och arbetade som skådespelare. Det var tufft och stressigt och jag kraschade in i en utmattning och blev tvungen att tänka om… och börja om. Kom tillbaka till Sverige och Skåne för att komma på fötter igen… blev kvar och började min väg mot läkedom och ett helt annat liv än det jag hade tänkt mig.

Detta var början på en lång, kringelikrokig, spännande men inte helt lätt fortsatt resa in i andlighet, tro, liv, familj, kropp, röst, själ, helande, rörelse, bön, meditation, varseblivning, studier till och arbete som gymnasielärare… till att jag till slut utbildade mig till yogalärare 2017/2018 (CrossYoga & YogaFaith) och TOTUM Kroppsterapeut (2019/2020) i Malmö samt TOTUM Masterclass (2020) i Köpenhamn.

Frukten av allt detta sökande har blivit Studio Källan – där kropp och själ ges plats att mötas i varsamhet och respekt.

Jag startade min personliga yogaresa under 1990-talet med klassisk Hatha Yoga på Skandinavisk Yoga och Meditationsskola i Stockholm. Jag har utövat yoga sedan dess i perioder – såsom Power Yoga, Dynamic Yoga, Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga och Bikram Yoga (Hot Yoga). Jag har min grundutbildning (RYT 200 Yoga Alliance) som yogalärare från YogaFaith och CrossYoga (www.yogafaith.com och www.crossyoga.org). YogaFaith är en amerikansk kristen yogaskola/rörelse och CrossYoga är en europeisk motsvarighet.

De senaste åren har jag blivit mer och mer intresserad av somatiska flöden, embodiment m.m. och för drygt ett år sedan så hittade jag Mia Elmlunds Sensing Yoga (www.sensingyoga.se) och hoppade på en lärarutbildning där. Sensing Yoga är bl.a. inspirerat av Hanna Somatics, Anatomy Trains, SomaSensing och Human Garage. Somaklasserna på Studio Källan är inspirerade av Sensing Yoga. Jag har även gått yogalärarutbildningar inom Yin Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Trauma Sensitive Yoga, Rev on the Mat (www.revelationwellness.org) m.m.

Pro bono på Studio Källan

Om du befinner dig i en ekonomiskt svår situation men har stort behov av hjälp med traumabehandling eller annan somatisk/fysisk terapi då kan du maila till info@studiokallan.se och skriva Pro bono i ämnesraden. Förklara din situation så utförligt som möjligt. Vi kommer därefter att göra en bedömning för att se om vi har möjlighet att hjälpa dig.

Hitta hit/Kontakt

Studio Källan ligger på Järnvägsgatan 3 mitt i Vellinge (se KARTA nedan).
Ingång är på gaveln och skyltar visar vägen.

Parkering finns på gatan, närliggande gator och på större parkeringsplats precis i närheten.

Gratis parkering i 2 timmar med parkeringsskiva. Obs! Glöm ej parkeringsskivan!

Bussar 150, 181 och 379 går till Vellinge centrum och sedan så tar det ca 5 minuter att gå till Studio Källan.

KARTA

Välkommen!

Studio Källan

Järnvägsgatan 3, 235 32 Vellinge

info@studiokallan.se www.studiokallan.se

https://studiokallan.onlinebooq.se